AutoCAD 2024 - Smart blocks placement and replacement - parte 3.

Caracteristica SMART BLOCK PLASMENT

O nouă caracteristică din AutoCAD 2024 „Plasarea blocurilor inteligente” oferă sugestii de plasare în funcție de locul în care ați plasat anterior un bloc în desen. Înlocuiți legăturile de bloc selectate cu altele similare, recomandate în paletă. (înlocuiți referințele de bloc specificate selectând dintr-o paletă de blocuri similare sugerate.)

Demostration how to place smart blocks

Blocați locația

Noua funcție de plasare automată a blocurilor este acum activată și pentru blocurile plasate folosind paleta Blocuri. Funcția vă ajută să plasați blocuri mai ușor, economisind astfel timp.

Motorul de plasare a blocurilor învață cum sunt poziționate instanțele de bloc existente în desen pentru a deduce următoarea plasare a aceluiași bloc. Când inserați un bloc din paleta Blocuri într-un desen, modulul oferă sugestii de plasare în apropierea unei geometrii similare cu cea în care ați plasat anterior blocul.

De exemplu, dacă ați plasat deja un bloc de scaun lângă un colț de perete, atunci când introduceți o altă instanță a aceluiași bloc de scaun, AutoCAD va plasa automat scaunul când îl mutați aproape de un colț similar. Pe măsură ce blocul se mișcă, pereții sunt evidențiați și poziția, rotația și scara blocului scaunului sunt ajustate pentru a se potrivi cu instanța celuilalt bloc. Faceți clic pentru a accepta o sugestie, apăsați Ctrl pentru a comuta la alte sugestii sau mutați cursorul și ignorați sugestia curentă. Pentru a dezactiva temporar sugestiile atunci când inserați un bloc, țineți apăsat Shift+W sau Shift+[ în timp ce inserați sau mutați un bloc.

Puteți vedea o demonstrație în videoclipul de mai jos.

 

Caracteristica SMART BLOCK REPLASMENT

AutoCAD 2024 oferă o nouă funcție SMART BLOCKS REPLACEMENT care vă permite să găsiți ori  să înlocuiți rapid blocurile necesare într-un fișier DWG, utilizând învățarea automată. Acest proces de Automatizare  puternică vă economisește timp.

Înlocuirea inteligentă a blocurilor într-un desen poate consuma mult timp și, de obicei, constă în multe repetări ale aceluiași flux de lucru, în care blocurile sunt stivuite unul câte unul. Instrumentul SMART BLOCKS: REPLACEMENT din AutoCAD 2024 (BREPLACE) oferă o interfață simplă în care mai multe blocuri pot fi selectate și înlocuite cu blocul selectat într-o singură operațiune.

Utilizați meniul BLOCURI REFERINȚE pentru a găsi rapid blocurile utilizate recent sau pentru a le înlocui cu un alt tip de bloc pe care îl specificați din desen sau dintr-o listă de blocuri recent inserate sau create. Referințele blocurilor înlocuite păstrează valorile de scară, rotație și atribute ale blocului original. Înlocuirea blocurilor inteligente în AutoCAD 2024 a dus la o economie de timp notabilă față de metodele tradiționale de înlocuire a blocurilor din AutoCAD LT, reducând ratele de eroare.

Nu uitați:

- Substituirea blocurilor utilizează algoritmi de învățare automată pentru a genera sugestii pe baza numelui blocului și a similarității vizuale a blocurilor existente. Învățarea automată depinde foarte mult de date, astfel încât datele inadecvate despre blocuri pot duce la modele inexacte. Furnizarea accesului la datele despre blocuri poate contribui la îmbunătățirea acurateței proiectelor de blocuri. Pentru a activa colectarea datelor, setați variabila de sistem BLOCKSDATACOLLECTION la 1.

- Proiectele de blocuri se pot baza pe colecții de definiții de blocuri stocate în fișiere de desen. Adăugarea mai multor biblioteci de blocuri poate oferi desene mai semnificative și mai relevante.

 

Demostration of How to move smart blocks replacement

Notă: Block replacement nu este disponibilă în AutoCAD LT.

Atunci când selectați referința blocului pe care doriți să o înlocuiți, produsul vă va sugera blocuri similare din care să alegeți. De asemenea, puteți înlocui blocurile selectate cu un alt bloc pe care îl specificați din desen sau dintr-o listă de blocuri recent inserate sau create. Referințele de bloc înlocuite păstrează valorile de scară, rotație și atribute ale blocului original.

Puteți utiliza funcția de înlocuire a blocurilor chiar dacă refuzați ca datele dvs. să fie utilizate pentru a îmbunătăți produsul. Pe lângă plasarea mai rapidă a blocurilor în (BLOCKS Placement) AutoCAD 2024, puteți economisi timp și atunci când înlocuiți blocurile existente cu blocuri inteligente noi (SMART BLOCKS): REPLACEMENT

Cum arată acest lucru în fluxul dvs. de lucru: când ați lucrat la proiectare, ați specificat inițial că prizele de perete din întregul proiect sunt aceeași priză. Cu toate acestea, în ultimul moment, descoperiți că un grup de cincizeci de prize dintr-o cameră mare are nevoie de un model diferit. Folosind blocuri inteligente: puteți selecta doar prizele pe care doriți să le înlocuiți cu noua priză, apoi puteți efectua rapid modificarea fără a afecta toate celelalte blocuri din desen.

Noua paletă de înlocuire a blocurilor nu numai că vă arată blocurile recent utilizate sau preferate din biblioteca de blocuri, dar poate utiliza și învățarea automată pentru a sugera blocuri alternative pe care ați putea dori să le utilizați pe baza aspectului și a denumirii blocului.