Faceți cunoștință cu FormIt, o aplicație pentru proiectarea conceptuală simplă a construcțiilor

Faceți cunoștință cu FormIt. Design conceptual simplu

FormIt împreună cu alte aplicații Autodesk, cum ar fi Revit, pot face multe. În plus, este disponibil în versiuni web, iOS și Windows.

 

Ezitați să începeți să utilizați FormIt 360? Sau nu-l cunoști deloc? Acest articol este exact pentru Dumneavoastră. După ce îl citiți, veți ști cum  funcționează FormIt cu Revit, SketchUp  și Insight 360 și ce poate face.

Ce  poate face FormIt

FormIt permite proiectarea conceptuală ușoară a clădirilor amplasate într-un mediu real. Aplicația oferă posibilitatea analizei spațiale și energetice a variantelor individuale de construcție. De asemenea, include un mediu de programare vizuală Dynamo, astfel încât modelele 3D pot fi create și algoritmic, folosind metode computaționale. FormIt poate funcționa și cu  modele SketchUp, inclusiv editarea directă a geometriei 3D.

Aplicația este disponibilă pentru Windows, iOS și web (  browserele Chrome, Edge și Firefox  ) și conectată  la Revit, datorită căreia designul conceptual al diferitelor variante poate fi apoi dezvoltat într-un proiect BIM mai detaliat.

FormIt pentru iOS aduce modelarea în lumea schițării rapide și ușoare cu degetul sau Apple Pencil. Când combinați FormIt pentru iOS cu alte aplicații mobile, precum  Autodesk Sketchbook Pro și Autodesk Graphic, puteți crea prezentări din mers.

Conectarea la Revit și SketchUp

FormIt conține un Converter  360 l, care vă permite să convertiți:

 • fișiere din FormIt într-un fișier deschis în Revit,
 • fișiere din SketchUp pentru utilizare în FormIt,
 • familii de la Revit la FormIt,
 • RFA-urile utilizate  în FormIt înapoi la RFA original din Revit.

Simbol conținut imagine, albastru electric, albastru, design

Descrierea a fost creată automat

Sursă imagine

Schiță

Majoritatea elementelor din 3D Warehouse sunt convertite:

 • Clădiri
 • vecinătate
 • Copaci
 • mobilă.

Cu toate acestea, amintiți-vă că odată ce le inserați în FormIt , modelul este salvat ca fișier AXM și RVT.

Una dintre cele mai importante întrebări pentru utilizatorii SketchUp  va fi cu siguranță legată de conținutul lor. Cele mai multe ar trebui să fie, de asemenea, utilizabile în FormIt.

Familii din Revit

Grupurile de obiecte copiate sunt plasate ca instanțe ale aceleiași familii de materiale. Grupurile cărora li se atribuie o anumită categorie în cadrul FormIt vor fi clasificate ca o familie din aceeași categorie. Cu toate acestea, le puteți muta manual sau le puteți înlocui cu o altă familie din aceeași categorie. De asemenea, puteți structura biblioteca de conținut în orice mod doriți.

Fișiere de la FormIt la Revit

După ce creați un design conceptual (pereți, podele, ferestre, destinații de plasare familiale), puteți transfera modelul în Revit, unde există opțiuni precum nivelurile, amplasarea clădirii și geometria clasificată.

Conversia unui fișier AXM din FormIt în RVT este ușoară datorită pluginului suplimentar, vezi imaginea.

Conținutul imaginii: text, captură de ecran, font, număr

Descrierea a fost creată automat

Sursă imagine

Legătura dintre FormIt și Revit este  și  mai puternică în cea mai recentă actualizare. Acesta satisface cererea clienților pentru noi fluxuri de lucru care apropie cele două aplicații.

De exemplu, modelele FormIt pot fi legate direct în Revit.

Conținutul imaginii: text, software, pictograma computerului, pagina web

Descrierea a fost creată automat

Sursă imagine

După ce conectați un model FormIt  la Revit, puteți edita direct elemente individuale. Respectiv, după selectarea unui element, faceți clic pe  "Editați în  FormIt" pentru a lansa FormIt cu acest model legat deschis pentru editare imediată. Apoi faceți clic pe  "Trimiteți la  Revit" pentru a salva modificările făcute în FomrIt și în Revit.

Revit și FormIt - linia de jos

Modelare conceptuală cu conținut Revit  în FormIt

 • Grupuri în FormIt pot fi clasificate pentru a deveni  familii Revit, cum ar fi: General, Mobilier, Echipamente speciale etc.
 • Puteți  importa  modele FormIt în editorul familiei Revit   pentru a crea RFA-uri din orice categorie.
 •  Familiile Revit  pot fi exportate ca  grupuri FormIt și apoi convertite automat înapoi la  familia originală Revit în viitor.

Iterații între FormIt și Revit

 • Când importați FormIt în  Revit,  obiectele FormIt  apar în șablonul Revit  la alegere.
 • Comanda Import FormIt  în  Revit  adaugă  modele FormIt  la un  proiect Revit existent, astfel încât să le puteți actualiza frecvent.
 • Punctul de pornire FormIt și  punctul de bază  Revit sunt  aceleași pentru plasarea fiabilă a  obiectelor FormIt importate.
 • Numele grupului din FormIt este reținut atunci când importați Revit pentru a fi utilizat cu filtre.

Iterație între Revit și FormIt

 •  Familiile de sisteme Revit  pot fi exportate în FormIt utilizând opțiunile de export SAT.
 •  Familiile Revit  pot fi exportate ca  grupuri FormIt și apoi convertite automat înapoi la  familia originală Revit în viitor.

Colaborare cu Dynamo Studio

FormIt poate utiliza scripturi de la Dynamo Studio pentru a îmbunătăți fluxurile de lucru și capacitățile de modelare. Combinația  dintre FormIt și  Dynamo permite plasarea și manipularea conținutului parametric personalizat în FormIt. Printre altele, vă oferă posibilitatea de a crea o interfață de bife și butoane pe care utilizatorul final le va vedea în FormIt.

Pentru a utiliza scriptul, acesta trebuie mai întâi publicat, astfel încât în Dynamo din fila "Trimitere la  web" (imaginea 1) trimiteți un link către e-mail. Apoi, în FormIt, adăugați referințe și glisați scriptul în modelul dvs. (Figura 2). Dacă doriți să modificați scriptul, faceți dublu clic.

Conținutul imaginii, text, captură de ecran, software, software multimedia

Descrierea a fost creată automat

Captură de ecran a conținutului imaginii, diagramă, text, rând / bară

Descrierea a fost creată automat

Sursa ambelor imagini

FormIt o perspectivă 360

În FormIt,  vă puteți "conduce" modelele prin Insight 360, un ghid intuitiv pentru îmbunătățirea performanței energetice și de mediu a  clădirilor pe parcursul întregului lor ciclu de viață. Puteți vizualiza și lucra cu factori cheie, intervale și specificații cu feedback cauză-efect în timp real. Modelați cu FormIt Pro și/sau Revit, apoi rulați Insight 360 pentru a vizualiza informațiile despre performanță direct în mediul de modelare. Insight oferă simulări de ultimă oră:

 • energie
 • încălzire
 • Răcire
 • Lumina zilei
 • Lumina soarelui.

Utilizează tehnici inovatoare de cloud computing paralel  pentru a prezenta milioane de rezultate potențiale simultan.

Combinația dintre FormIt și Insight aduce o multitudine de date analitice într-un stadiu incipient al proiectului dvs. Aceste date influențează deciziile de proiectare și declanșează feedback între proiectant, client și alte părți interesate.

Începeți să utilizați FormIt

Contactați experții care vă pot oferi sfaturi și trucuri suplimentare pentru a începe lucrul cu FormIt.

Buton: Alegeți dealerul