Forma

Forma 2023 este un software cloud care folosește elemente de inteligență artificială. Este destinat în special utilizării proiectelor arhitectonice. Anterior, acest produs avea numele Spacemaker. Acum, cu software-ul modeificat, aplicația Forma înlocuiește complet aplicația Spacemaker și FormIt. Sunt destinate utilizării profesionale. cest instrument ajuta echipele să colaboreze în cloud la proiecte de construcție și analiza acestora. Studiile pot fi folosite, de exemplu, pentru dezvoltatori web sau birouri imobiliare. Acest software este folosit în special de arhitecțiși dezvoltatori imobiliari.

 

Graphics

 

Ce opțiuni oferă programul de funcții ?

Puteți crea modele 3D extinse de arhitectură și împrejurimi. Cu aceste teste, este posibil să obțineți informații precise despre aer, vânt, condiții de lumină (soare întunecat) sau microclimat ambiental. Programul este potrivit pentru planificare in fazele incipiente.i. FORMA ajută arhitecții si dezvoltatorii să realizeze un proiect care utilizează întregul potențial al unei locații, permițându-le să genereze, să optimizeze rapid opțiunile de proiectare în raport cu criteriile de proiectare a datelor, cum ar fi în teren, zonare, hărți și dovezi de studiu, vremea, , microclimatul, iluminarea solara, etc. Oferă opțiunea de a alege o variantă de personalizare discreta pentru designul aceluiași proiect.

 

Obsah obrázku snímek obrazovky, mapa

Popis byl vytvořen automaticky

 

Forma 2023 este primul set de caracteristici pentru uz industrial din lumea AEC. Această aplicație  acoperă procesul BIM de la faza de planificare timpurie până la sfârșit. Are functii de analiză predictivă și automatizare care ajută echipele de planificare și cercetare, acorduri, interdicții, proiecte. 

 

 Ce anume ne permite FORMA să creăm?

Modelarea contextuală: Formularul de cerere pentru utilizatori simplifică semnificativ procesul de începere a unui nou proiect în câteva minute, permițând setarea unui model 3D complet al întregii zone a proiectului propus în timpul construcției.  Utilizatorii își vor putea revendica drepturile asupra datelor sau vor putea achiziționa seturi de date pentru zone geografice înalte prin intermediul pieței de date.

  • Design conceptual: Forma, care se bazează pe aplicația FormIt IP, oferta instrumente pentru clădiri și forme de priectare, care permit utilizatorilor să-și exprime în mod creativ ideile și să creeze modele complexe în modele 3D complete în câteva minute.

  •  Automatizare: Form va oferi automatizarea instantanee a proiectării clădirilor pentru a accelera radical explorarea timpurie a conceptelor de design. Cu instrumente parametrice simple, dar puternice, utilizatorii vor putea crea rapid multe concepte de design și variații pentru a se asigura că întreaga soluție spațială este explorată rapid.
  •  Analytics: matrița se va lansa cu motorul de analiză Spacemaker, care va permite atât analiza bazată pe învățarea automată, cât și la nivel tehnic. Utilizatorii vor putea evalua performanța proiectelor lor în timp real în funcție de densitatea și calitatea mediului, cum ar fi lumina soarelui, lumina zilei, vântul și microclimatul. 

  • Interoperabilitate: Pentru a ne asigura că toate modelele dezvoltate în Forma curg fără probleme în alte părți ale proiectului și că utilizatorii noștri pot lucra concomitent în planificare și proiectare, Forma a lansat un supliment pentru Revit, care permite sincronizarea directă bidirecțională pentru o interoperabilitate fără întreruperi și fluxuri de lucru hibride.

Formularul permite o interoperabilitate ridicată cu Revit prin configurarea rapidă a proiectului, automatizarea designului și fluxul de date.

Permite optimizarea designului prin furnizarea de instrumente pentru evaluarea și îmbunătățirea rapidă a calităților dorite de proiectare.

Formulare ca instrument bazat pe cloud care permite o mai bună colaborare și coordonare în accesul simplu la browser, partajarea modelelor, vizualizarea gratuită și conexiunea la Revit.

 

Funcții de import și export

FORMA include funcționalitate de import și export care oferă suport pentru OBJ și IFC, permițându-vă să vă mutați la și de la o mare varietate de alte software BIM. Puteți importa și exporta geometrie, caracteristici, modele, straturi de referință, teren și multe altele (inclusiv DXF 2D, JSON, IFC, OBJ, GeoJSON, GML, Shapefiles și imagini).