Proiect: LAKE FLATO

Ca parte a unui proiect de reutilizare adaptivă, firma de arhitectură Lake|Flato a transformat o clădire veche de 100 de ani într-o reședință nouă, cu un design de avangardă.

Obsah obrázku venku, budova, obloha, město

Popis byl vytvořen automaticky

Proiectul de reutilizare adaptivă al firmei de arhitectură sustenabilă Lake|Flato a transformat o clădire veche de 100 de ani într-un sediu nou, cu un design modern.

Legătura cu povestea și videoclipul

  • Proiectul de reutilizare adaptată al firmei de arhitectură sustenabilă Lake|Flato a transformat o clădire veche de 100 de ani într-un sediu nou, cu un design modern.
  • Când a avut ocazia de a-și regândi sediul central în 2020, firma cu sediul în Texas a dat un exemplu: În loc să construiască un nou sediu, a refolosit vechiul său birou.
  • Folosind tehnologia digitală ca indicator, Lake|Flato a transformat o fostă reprezentanță auto veche de 100 de ani într-un loc de muncă hibrid, orientat spre viitor, care pune în evidență sustenabilitatea mediului și un design creativ și colaborativ.
  • Firma ar fi putut să radă de pe fața pământului structura și să o construiască din nou. În schimb, Lake|Flato a recunoscut potențialul reutilizării adaptive. Prin reconversia clădirii existente, a putut crea un spațiu de birouri mai funcțional și, de asemenea, o piesă de prezentare care să întruchipeze meritele designului durabil.
  •  Biroul lui Lake|Flato este pe cale să obțină certificarea Zero Carbon de la International Living Future Institute (ILFI), precum și certificarea WELL de la International WELL Building Institute (IWBI). Iar în iunie 2023, a devenit prima firmă de arhitectură cu sediul în Texas care a devenit o corporație certificată B Corporation. Firma participă, de asemenea, la programul Just al ILFI, prin care își măsoară angajamentul față de echitate, diversitate și incluziune
  • Revit a ajutat, de asemenea, cu certificările; deosebit de utile au fost funcțiile sale de analiză a sistemelor și plug-in-ul Revit Tally.
  • Strategiile de economie circulară au fost esențiale pentru îndeplinirea obiectivelor Lake|Flato. Pentru a crea curtea, acoperișul din lemn al fostului garaj de parcare a fost deconstruit cu grijă și reutilizat în interior (ca suprafețe de lucru și accente de tavan), în loc să fie aruncat.
  • Reutilizarea materialelor este o strategie importantă, deoarece majoritatea emisiilor de carbon provin din crearea unui produs nou. Dacă nu trebuie să achiziționați un produs nou, reduceți semnificativ emisiile.
  • Autodesk Forma, pe care Lake|Flato l-a folosit pentru a efectua analize de vânt și microclimat.

Forma - microclimate analysis

  • Forma a ajutat la optimizarea impactului structurilor de umbră, al copacilor și al ventilatoarelor de tavan asupra bunăstării angajațilo