Restaurarea unui Volvo de către Girl Gang Garage inspiră următoarea generație de tehnicieni

car

Girl Gang Garage face restaurări complexe de mașini și le realizează cu eleganță. Imaginați-vă că vi se spune: „Vreau să iau această caroserie Volvo PV544 din 1961 și să o cuplez cu un șasiu hibrid Volvo S60 din 2019.” Orice inginer auto/colecționar s-ar uita la această combinație și și-ar pune multe întrebări legate de metodă. Bogi Lateiner, fondatoarea și proprietara Girl Gang Garage, nu s-a întrebat cum să facă asta – a lucrat cu comunitatea sa talentată, formată din peste 150 de femei, pentru a face acest lucru posibil. O astfel de combinație de vehicule ridică multe provocări. Lucrând cu Autodesk Outsight Network, Volvo, Stratasys, PADT și cu propria comunitate, Girl Gang Garage a descoperit cum să cucerească și să depășească aceste provocări.

Una dintre numeroasele provocări ale proiectului a inclus diferența dintre ampatamentul PV544 și cel al S60. Caroseria PV544 a fost lărgită cu 28 cm, iar ampatamentul S60 a fost scurtat cu 40 cm pentru a le putea combina. Această diferență de dimensiuni afectează modul în care caroseria este montată pe șasiu, dimensiunea aripilor (față și spate), suspensia și stilul general al vehiculului. Ambalarea motorului, mecanica brațului suspensiei față și modul de integrare a tuturor elementelor electronice avansate ale S60 au fost puse în discuție, la fel ca hardware-ul și montarea tabloului de bord. În general, fiecare componentă de la S60 avea un înveliș mult mai mare decât ceea ce era disponibil în caroseria PV544. Acest lucru a necesitat multe componente personalizate pe care imprimarea 3D le-ar putea rezolva, oferind un nou set de abilități și o nouă pregătire pe care grupul trebuia să o dezvolte.

Skica

 

Mecanismul mânerului S60 a fost scanat 3D, modelat în Fusion 360, iar piesa finală a fost realizată pe o imprimantă bazată pe rășină, Origin. Aceasta integrează iluminarea modernă și senzorul de proximitate de la S60.

După ce a participat la un atelier Autodesk Fusion 360, găzduit de echipa Fusion 360 și de rețeaua Autodesk Outsight Network, echipa Girl Gang Garage s-a angajat în fluxul de lucru de proiectare și realizare pentru a îmbina meticulos cele două vehicule utilizând piese personalizate printate 3D. Multe piese, cum ar fi mânerele ușilor, capacul antenei, capacul și suportul camerei din spate, conductele de aer din cabină, adaptorul de suspensie și diverse componente de montare au fost modelate în Fusion 360 și imprimate 3D pe mașinile Stratasys. Utilizând Fusion 360, imprimarea 3D și scanarea cu laser 3D, echipa a reușit să itereze rapid și să finalizeze mai multe runde de revizuiri.


product

 

Mânerul ușii a fost una dintre componentele care a primit cea mai mare atenție în ciclul de proiectare și realizare. Mulți factori au influențat direcția produsului final. S-a dorit utilizarea mânerelor moderne ale ușilor S60, a elementelor de acționare a încuietorilor și a suporturilor pentru mânerele ușilor. Cu toate acestea, mânerele de ușă S60 erau mult mai mari decât ar fi avut sens pe un PV544 de epocă. Pentru a rezolva problemele, componentele S60 au fost scanate de PADT și importate în Fusion 360, astfel încât geometria pieselor să poată fi utilizată pentru a reduce dimensiunea mânerului și pentru a rafina ansamblul. Alte influențe ale iterației de proiectare au inclus: integrarea componentelor mecanice și electrice moderne ale S60 pentru a menține funcționalitatea completă. Rezultatul a fost modificarea ajustărilor rapide pentru instalarea subansamblelor, reducerea dimensiunii totale a mânerului pentru PV544, îmbunătățirea suprafeței pentru stilul de caroserie PV544 și procese de finisare pentru a transforma piesa imprimată 3D într-o estetică de fabrică.

Mașina proaspăt restaurată, denumită Iron Maven, a fost prezentată la SEMA, un salon auto exclusivist. Girl Gang Garage a învins numeroasele obstacole și provocări ale compilației de vehicule, inspirând multe persoane din întreaga lume. Această construcție a încurajat mai multe femei să devină tehnicieni și a inspirat multe conversații despre echitatea în dezvoltarea forței de muncă. Vă întrebați ce va urma pentru această echipă? Urmăriți discursul Girl Gang Garage la TIPE (un eveniment dedicat femeilor din domeniul imprimării 3D, coprodus cu SME). Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce vor face în continuare.

Alana Mongkhounsavath este manager de dezvoltare a rețelelor la Autodesk.